top of page

Mladí Youtubeři na Lesné

Mladí youtubeři si svoji výhru parádně užili

Vítězná videa zavedla výherce soutěže projektu „Zůstaňte s námi po škole!“ na setkání s jejich oblíbenou youtuberskou hvězdou Nakashim až do horského areálu Lesná, kde byl pro ně připraven úžasný program pod vedením ředitelky vzdělávacího a rekreačního centra Kateřiny Herzánové. Mladí youtubeři se zprvu trochu ostýchali, ale pak byl jejich idol Nakashi vystaven spoustě dotazů a rad, jak na to, aby jejich budoucí videa byla ještě o stupínek lepší.

Celý projekt se točí kolem profesí, která mají tzv. „zlaté dno“. Ano jsou to řemesla, na která se tak trochu pozapomíná, ale bez nichž bychom se neobešli. Naši youtubeři proto nejprve navštívili střední školu ESOZ, na které se dá spousta řemesel vystudovat a vyučit a aby se dostala do povědomí jejich vrstevníků, natočili o nich spoustu videí, která pak zveřejnili na svých kanálech.

Také se měli zamyslet nad tím, jak to asi bude vypadat s řemesly v budoucnosti a natočit o tom krátký film. A na Lesné se zase pro změnu přenesli do minulosti a na vlastní kůži si některá tradiční řemesla, která tu v Krušných horách byla odedávna, vyzkoušeli. Děvčata si oblékla tradiční krušnohorské kroje a pustila se do tkaní, chlapci vyráběli dřevěné hračky, vyzkoušeli si vyrobit látku z ovčí vlny - tzv. filc, v šamotové peci si upekli slané pečivo podle dochovaných receptů. A nebyli by to youtubeři, aby si všechno pečlivě nezaznamenávali na své mobily, kamery, fotoaparáty, a to pod dohledem Nakashiho, který byl se svými svěřenci očividně spokojen. Výsledkem tohoto povedeného pobytu bude samozřejmě krátké video.

Děkujeme všem organizátorům této vydařené akce za skvěle odvedenou práci. Moc jsme si to užili J Mladí youtubeři.

Celou fotogalerii najdete ZDE.

bottom of page